Contentbureau | Reisbureaus | Reizen | Reisteksten | Voigt Travel

Het artikel dat ik op The Wandering Mind voor Voigt Travel schreef

Als reisblogger voor The Wandering Mind krijg ik regelmatig aanvragen in mijn inbox van bedrijven of ik interesse heb om een artikel te schrijven. Nu vergeten de meeste van die bedrijven dat ook ik graag gewoon weleens een boterham eet, het liefst met iets van beleg erop. En dat een ‘gratis’ dekbed of wandkaart echt niet zo handig meeslepen is in je backpack als je aan het rondreizen bent. En óók gewoon die boterham niet betaalt.

Gelukkig zijn er nog bedrijven die wél begrijpen dat een tekstschrijver of blogger ook moet leven. Dat betekent dan vaak ook weer toffe schrijfopdrachten voor mij. Zoals het artikel dat ik op The Wandering Mind voor Voigt Travel schreef. Voigt Travel is dé specialist als het aankomt op actieve reizen naar het noorden van Europa, Sicilië en Sardinië. Hé, daar kon ik wel wat mee, want laat dat nou precies goed bij mij en mijn reisblog passen.

Schrijven over ervaringen van iemand anders

Maar wat als je zelf eigenlijk nog nooit in de gebieden bent geweest waar Voigt Travel reizen naartoe organiseert? Schrijf je er dan maar niet over, of zorg je ervoor dat je met een creatieve insteek komt? Ik koos voor het laatste en besloot mijn vriend Daan te laten vertellen over zijn hike-ervaringen over de Kungsleden in Lapland, Noord-Zweden. Een reis die hij een aantal jaar geleden maakte met vrienden en voor hem nog steeds een van zijn mooiste reiservaringen is.

Het gesprek verwerkte ik uiteindelijk in een artikel van ruim 1000 woorden dat afwisselend informatief en beschrijvend is. Waar Daan zijn mooie en moeilijkere herinneringen over deze unieke ervaring in doorschemeren, met de bedoeling de lezer ook enthousiast te maken voor dit pure deel van de wereld. Ik weet in elk geval dat ikzelf enthousiast ben geworden en als we weer terug in Europa zijn, staat een reis naar Noord-Europa op de eerste plek voor een volgende bestemming.

Foto: Aline Bouma

Geen reactie's

Geef een reactie