Over Danique Plaatzer

Fernweh Media. Kan een naam nog toepasselijker zijn voor iemand die content voor de reisbranche creëert? A crave for travel; being homesick for a place you’ve never been. Op ontdekking gaan. Dat is de kern bij Fernweh Media en in mijn eigen leven.

Danique Plaatzer | Fernweh Media

Hoi, ik ben Danique. Een 28-jarige met een grote passie voor schrijven en reizen. In september 2016 heb ik samen met mijn vriend Daan alles opgezegd om over de wereld rond te reizen. Na Australië en Azië zijn we inmiddels in Nieuw-Zeeland beland. En tussendoor natuurlijk ook nog gewoon eens lekker in Nederland geweest.

Na bijna twee jaar reizen heb ik nog steeds geen genoeg van al onze avonturen. Hierover schrijf ik regelmatig op mijn reisblog The Wandering Mind. Kijk, kan ik tenminste gelijk een stukje portfolio laten zien.

Even terug naar wat jaren eerder. 2012. Als net afgestudeerde van de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam ging ik werken als redacteur bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Een jaar later werkte ik nog steeds voor dezelfde uitgeverij, maar dan als freelance redacteur en corrector. Net als voor inmiddels heel wat andere uitgeverijen. Dat beviel mij goed.

En toen kwam die reisdrang… Na zes maanden Azië en Noord-Amerika had ik mijzelf voorgoed verpest. Kwam het voor mij even mooi uit dat digital nomad zijn een ding werd en steeds makkelijker uit te voeren. Ik nam mijn vriend mee, werk mee en trok opnieuw de wijde wereld in. Want wanneer kun je nu beter schrijven over reizen dan tijdens het reizen zelf?

Ik richt mij dan wel vooral op de reisbranche (en de boeken), maar heb meer kennis in huis om altijd de uitdaging aan te gaan op andere gebieden. Omdat het nooit kwaad kan je horizon te verbreden en op avontuur te gaan. Neem dus vooral vrijblijvend contact met mij op als je zou willen weten of ik ook iets voor jou kan betekenen.