Over Danique Plaatzer

Fernweh Media. Zou er een betere bedrijfsnaam bestaan voor iemand die content voor de reisbranche creëert en fulltime reist? A crave for travel; being homesick for a place you’ve never been. Op ontdekking gaan naar het onbekende. Dat is de kern bij Fernweh Media én in mijn eigen leven.

Danique 14

Hoi, ik ben Danique. Een 28-jarige met een grote passie voor reizen het creëren van content. In september 2016 heb ik samen met mijn vriend Daan alles opgezegd om de wereld rond te reizen. Na Australië en Nieuw-Zeeland leven we nu als digital nomads in Zuidoost-Azië. En natuurlijk soms ook gewoon lekker in Nederland.

Dit is hoe mijn liefde voor het schrijven van reiscontent aan is gewakkerd. De wereld heeft zo veel moois te bieden. Er zijn zo veel prachtige en unieke bestemmingen te ontdekken, interessante culturen en adembenemende landschappen, dat ik de mensen thuis daar graag kennis mee laat maken. Dat doe ik via mijn reisblog The Wandering Mind, maar ook door het creëren van content voor bedrijven en organisaties in de reisbranches.

Het schrijven zelf is altijd al een passie van mij geweest. Het is de reden waarom ik de studie Media, Informatie & Communicatie heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam met als afstudeerrichting Redactie & Mediaproductie. Ik werkte vervolgens een jaar als redacteur bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum voordat ik voor mijzelf begon.

Sinds 2013 werk ik als freelance redacteur voor verschillende uitgeverijen, maar ik wilde meer. Ik wilde zelf content creëren en daarnaast de wereld ontdekken. Gelukkig wordt de wereld steeds toegankelijker voor digital nomads. En wat is er ook beter dan ter plekke content te kunnen maken over een bestemming?

Dus begon ik mij te richten op het schrijven van content in de reisbranche. En dat is precies datgene waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Wil je dat ik deze passie voor schrijven en reizen overdraag in content voor jouw bedrijf in de reisbranche? Neem dan vooral vrijblijvend contact met mij op.